Een Travellerspoint blog

Alice Springs en Cairns

24 en 25 oktober

sunny 25 °C

24 oktober

Het weerbericht geeft nog iets hogere temperatuur, dus we trekken Alice Springs in, omdat onze madam van de B&B diende op te ruimen voor de komsten van nieuwe gasten! We zochten de koelte op zoveel mogelijk toch, waar er airco was, zagen ze ons! We bezochten ook nog The pioneer women's hall of fame, dit bleek een gevangenis te zijn waar vele vrouwen door de jaren heen,als cipier, verpleegster, piloot....hun steentje hadden bijgedragen om zo hun beperkte Australische ax geschiedenis aan te vullen.
In de namiddag nemen we terug ons zo verrtrouwde voertuig, het vliegtuig, richting Cairns! Het is avond en donker wanneer we aankomen en bovendien moeten we nogmaals onze klok verzetten, deze keer met een half uur, kwestie van gemakkelijkheid : -)

25 oktober

Door een vergissing van mij staan we op om 5u30 voor ons vertrek naar het rif, uiteindelijk bleek het niet 7u aan de kade maar 8u te zijn, dus ja veeeeel tijd om te ontbijten!
Een half uurtje stappen naar de kade, naar de Ocean Spirit, onze catamaran voor de dag!
Na de veiligheidsvoorschriften gehoord te hebben, leggen we ons op het dek, en varen we gedurende 2u tot we het rif in zicht krijgen, een gele zandbank in de verte met prachtig gekleurd water erom heen. Vissen met verschillende kleuren laten zich al onmiddellijk opmerken naast de boot.
Tijd om zwemvliezen, duikersbril en snorkel uit te kiezen, en dan nemen we plaats in de boot die ons naar het eilandje in het rif brengt. We krijgen wat instructies wat de vogels op dit eilandje betreft, we dienden achter het hek te blijven zoniet zouden we worden aangevallen!!!!
Anne als geoefend snorkelaarster geeft mij initiatieles, de les was buitengewoon kwalitatief en liet me toe te kijken naar al wat zich onder het water bevond, en ja wat een pracht!!
Prachtige koralen, vissen in alle kleuren van de regenboog, de wereld onder water is nog meer verscheiden dan boven het water leek ons na dit alles gezien te hebben! De zon deed hier alvast zijn uiterste best om ook ons wat meer kleur te geven, verbranden voor je het weet, ondanks de vele smeerbeurten!!!
Bij terugkomst hadden we ons al op de eerste plaats op de boot gezet om te kunnen genieten van een live concert, zoals op onze voucher was vermeld, maar toen Anne dit vroeg, keken ze ons heel verbaasd aan en was dit toch al 2 jaar niet meer het geval, ze zou onze organisator op de hoogte brengen, daar ging ons live concert met heerlijk glaasje wijn,dus trakteerden we er ons zelf op, op de wijn natuurlijk!
Na thuiskomst, douche om het witte zand en de vele zonnercreme af te spoelen om nadien te gaan eten, onze dag was weer een prachtige belevenis en jammer genoeg weer eens voorbij!!

Geplaatst door Australie2012 3:15 Gearchiveerd in Australië

Inhoudsopgave

Reacties

't Kan niet op!!!

door lieswillems

Hallo, poes en Anne, potverdorie zeg, wat een reis!!! Jullie hebben alles om van te genieten, koud weer, dan snikheet, wondermooie taferelen aanschouwen, en nu nog onder water, het prachtige bewonderen, jullie lijken 2 helden die alles getrotseerd hebben he!!!Dit zal zeker een prachtige belevenis geweest zijn, wat nog lang zal nazinderen, geniet nog van jullie dagen, en van "de zon", hier brandt de houtkachel, 8° vandaag, ni leuk he, kusje, Gina en Freddy

door ginafreddy

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint