Een Travellerspoint blog

Tocht door zuid Australië

semi-overcast 14 °C

9oktober2012.
We vertrokken vanuit coonawarra rond 10u30 richting Halls Gap, dat een trip was van 5u30,zeiden ze ons, want onze GPS liet het afweten!
Eerst en vooral reden we naar Mount Gambier, naar de Blue Lake, een meer in een vulkaan, om dan onze weg verder te zetten richting Halls Gap, midden in de bergen, we zagen vandaag nog meer kangoeroes langs de kant van de weg,dood jammer genoeg
Tegen de late namiddag kwamen we aan, wat boodschappen gedaan en lekker avondmaal bereid! Genoten van de jacuzzi op de kamer, wat een luxe!

10oktober 2012

Wakker geworden met de kangoeroes voor het raam, eentje met een kleintje in de buidel, we hebben dit gefilmd.
Karinneke we brengen hem mee voor jou!
Met de auto vertrokken voor onze dagtrip, we reden tot aan de Mac Kenzie Falls, 25m hoge waterval, midden in de bergen maakten we een wandeling ernaar toe, prachtig uitzicht op de vallei!
Onze volgende stop was op de Balconies, 1200m hoog, verder naar de Baroka loockout,impressionant!!!! Maar redelijk koud, 5 graden.brrrrrr
Na een heerlijke picknick, waar de vogels mee aten naast ons op de bank, zijn we de bergen ingetrokken, wat een rotsachtig parcours was dit, een waar en zwaar avontuur, maar we bereikten de top! We kropen door de Grand Canyon ,moesten kloven door en dit alles om de Pinnacles te bereiken, het dalen daarentegen was zeker en vast geen cadeau voor de knieën. Dan begon het nog te regenen ook, een lekker warme jacuzzi kon ons terug op temperatuur brengen.

11oktober 2012

Al meer dan 1 week onderweg, en het lijkt pas gisteren dat we gestart zijn aan deze prachtige reis.
Grijs, grijs, grijs, vertrokken met regen, als dit maar opklaart was onze leuze van vandaag.
En ja, 160 km verder aangekomen in Port Fairy stralend weer! Wandeling gemaakt op het Griffith's eiland, langs de oceaan, met zijn turkoois kleurig water, en zijn metershoge golven. Genieten van de eerste tot de laatste moment.
We maakten nog een wandeling langs de haven, het is hier het "Zoute"van Australië, optrekjes van 1,5 miljoen, we deden onmiddellijk een bod!
Morgen weer een nieuwe dag langs de Great Ocean Road. Een nieuw avontuur tegemoet
Vele groetjes aan de tegenvoeters

Anne en Pascale

Geplaatst door Australie2012 11:38 Gearchiveerd in Australië

Inhoudsopgave

Reacties

Hey Pascale,
Hier is het vrijdagvoormiddag 12 okt 9u24. Redelijk zacht van temperatuur maar wat grijs. Heb al rappekes even naar jullie reisverslagen en foto's gekeken.'k Ga ook al beginnen sparen denk ik....Geniet ervan

door carinededobbele

Hallo, Hier wat grijs, met een waterzonnetje, wat jullie allemaal doen en zien, echt op avontuur!! Wat is de wereld toch wondermooi he!! En met de foto's erbij, kunnen we ons "ietsje" inbeelden wat jullie allemaal bewonderen, in 't echt is het nog anders!! En een lekker glaasje na weer een avontuur, daar klinken we op..., hop naar een nieuwe uitdaging en tot later, genieten maar... Gina en Freddy

door ginafreddy

Hey alle twee, daar aan de verre andere kant van de aardbol,

Hooo...wat een wijdse zichten!Mooi!!

En 't zijn even prachtige reisverslagen. Leuk om te lezen. Ik kijk al uit naar de volgende! En 't zijn veelzeggende, mooie foto's.

Ik heb al kou als ik jullie half zie wegwaaien op die hoge rotsen met de zee als achtergrond.

Is allemaal mooi hé.
Bedankt voor de verhelderende rotsinfo.

Amuseer jullie goed en geniet ervan. Dikke dikke kus, xxxx :)
Anne

door Anne Vdbroucke

Hey jacuzzi-lovers Anne en Pascale,
Als ik jullie blog lees, dan denk ik bij mezelf "Amai ze zijn daar 't één en 't ander aan 't beleven!" Elke dag staat er iets nieuws op het programma, elke dag kunnen jullie je oogjes en oortjes de kost geven.
Echt plezant om te lezen dat jullie het daar goed hebbe, in het verre kangoeroeland. Geniet e, beleef maar à volonté verder! 't Is jullie van harte gegeund.
Psje: Moet schattig geweest zijn om een kangoeroe met in haar buidel een kleintje gezien te hebben. Jaja nu ben ik een tikkie jaloers. Heel fijn dat jullie het hebben gefilmd. Top!

door ElsjeW

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint