Een Travellerspoint blog

Sydney

16 oktober

sunny 30 °C

16 oktober

Sydney, de mooiste wereldstad werd er ons verteld, misschien stelden we er ons teveel van voor, ofwel zijn we toch meer voor de natuur, maar
Sydney kan ons toch minder bekoren dan we hadden verwacht!
The Opera House en de Habour Bridge vielen kleiner uit dan verwacht!
Het leven hier lijkt ons enorm jachtig, druk verkeer, joggende mensen voor, tijdens en na het werk! Het geeft helemaal geen rustig gevoel! Melbourne is voor ons The place to be, ondanks zijn "4 seasons in one day!"
We gaan alvast nog bij valavond de brug beklimmen, misschien overtuigen ze ons dan........ wie weet!!
Morgen fietstocht door Sydney, en dat in dit helse verkeer, waar gaan we toch aan beginnen,ne mens doet zijn eigen toch wel wat aan!
Voor al onze fans, morgen komen we niet op de blog, sorry voor al diegenen die we nu ontgoochelen! :-)

Groetjes Anne en Pascale

Geplaatst door Australie2012 12:21 Gearchiveerd in Australië Reacties (4)

Melbourne-sydney

sunny 24 °C

14 oktober

Na de Eureka building doorkruisten we Melbourne, een prachtige maar dure stad, iedereen loopt daar op zijn paasbest, als globetrotters net komende uit de natuur met onze stapbottinnen vielen we toch wel een beetje uit de boot, maar we pasten ons zeer snel aan.
Melbourne heeft voor elke sport zijn eigen arena, tennis, voetbal, rugby.....enorm groots!
We bezochten nog de " botanic garden" en flaneerden langs de Yarra rivier en genoten van een heerlijk zonnetje! 's avonds bleek dat de Australische zon ons reeds een kleurtje had gegeven, we moeten dringend op zoek naar zonnebrandcreme.

15 oktober

Vroeg uit de veren met de shuttle bus naar de luchthaven, inchecken, boarden allemaal dagelijkse kost, zo vanzelfsprekend vinden we het ondertussen, net alsof we thuis de wagen nemen.
Aangekomen in Sydney en een nieuwe slogan toegeëigend " work less, live more" daar zit muziek in!
Een Belgje opgezocht vandaag, Hanne, zij werkt in een coffeeshop en woont hier ondertussen al 8 maand samen met Dries, zij gaf ons een paar goede tips, waar we vanavond al 1van hebben uitgeprobeerd, "Hyde Parc" by nacht, heerlijk keuvelen in park met muziek, eetstandjes en heel veel volk bij mekaar, een gezellige bedoening!
We zullen keuzes moeten maken in al wat we hier kunnen bezoeken, vermoedelijk tijd tekort!
Alvast wat fotootjes......

Geplaatst door Australie2012 13:55 Gearchiveerd in Australië Reacties (2)

Melbourne

14oktober

sunny 22 °C

13oktober

Vertrokken uit Apollo Bay, richting Melbourne over de Great Ocean road. Door het slechte weer van gisteren konden we de walk over de trees niet doen, jammer maar een mens kan niet alles hebben hè!
Vandaag was het zonnig en reden we tot het kustdorpje Lorne, gelegen aan een schilderachtige baai. We maakten er een strandwandeling. Daar we niet wisten hoeveel tijd we nodig hadden om naar Melbourne te rijden besloten we nonstop door te rijden.
Dankzij onze GPS, die het deze keer gelukkig niet liet afweten, geraakten we vlot op onze bestemming, hotel en europcar, waar we onze ondertussen "vertrouwde wagen" moesten acherlaten, nu we net vlotjes links reden. Wie weet worden we het thuis nog wel gewoon om terug rechts te rijden!
Melbourne by night , de moeite waard! Over het weer in deze stad wordt gezegd, het is zoals"4 seasons in one day" en dat kunnen we beamen!

14oktober

Opgestaan met stralende zon, ze geven vandaag tot 22graden en de komende dagen wordt het steeds warmer, tot 33 graden dinsdag in Sydney, weg met sneeuw en regen!
Momenteel zitten we op de 88ste verdieping van de Eureka building, de hoogste van het zuidelijk halfrond, op amper 38 sec waren we boven met de lift. Het zicht over de stad is JUST AMAZING!!!! De foto s volgen!
We gaan nu Melbourne verkennen en berichten jullie later verder......Vele groetjes van Anne en Pascale

NB : stem vandaag op de goei :-)

Geplaatst door Australie2012 5:25 Gearchiveerd in Australië Reacties (3)

The Great Ocean Road

overcast 12 °C

Vrijdag 12 oktober
Vertrokken uit een bewolkt maar droog Port Fairy ,langsheen de oceaan met al zijn wonderen der natuur.
Ogen tekort om al dit moois te mogen aanschouwen.The London Bridge...The Arch....The 12 apostles....
Zie foto's ...na al dit moois begon het te regenen,eigenlijk stortregen!!
Het weerbericht voorspelt niet veel goeds, het sneeuwt in de Blue mountains, never seen zeggen ze hier dan. Maar wij gaan dat hier wel mogen meemaken, zouden we toch wat Belgisch weer hebben meegebracht, of gaat dit hier toch tijdig veranderen, lees de komende dagen verder, en we zullen het jullie vertellen.......
Vele groetjes
Anne en Pascale

Geplaatst door Australie2012 12:15 Gearchiveerd in Australië Reacties (3)

Tocht door zuid Australië

semi-overcast 14 °C

9oktober2012.
We vertrokken vanuit coonawarra rond 10u30 richting Halls Gap, dat een trip was van 5u30,zeiden ze ons, want onze GPS liet het afweten!
Eerst en vooral reden we naar Mount Gambier, naar de Blue Lake, een meer in een vulkaan, om dan onze weg verder te zetten richting Halls Gap, midden in de bergen, we zagen vandaag nog meer kangoeroes langs de kant van de weg,dood jammer genoeg
Tegen de late namiddag kwamen we aan, wat boodschappen gedaan en lekker avondmaal bereid! Genoten van de jacuzzi op de kamer, wat een luxe!

10oktober 2012

Wakker geworden met de kangoeroes voor het raam, eentje met een kleintje in de buidel, we hebben dit gefilmd.
Karinneke we brengen hem mee voor jou!
Met de auto vertrokken voor onze dagtrip, we reden tot aan de Mac Kenzie Falls, 25m hoge waterval, midden in de bergen maakten we een wandeling ernaar toe, prachtig uitzicht op de vallei!
Onze volgende stop was op de Balconies, 1200m hoog, verder naar de Baroka loockout,impressionant!!!! Maar redelijk koud, 5 graden.brrrrrr
Na een heerlijke picknick, waar de vogels mee aten naast ons op de bank, zijn we de bergen ingetrokken, wat een rotsachtig parcours was dit, een waar en zwaar avontuur, maar we bereikten de top! We kropen door de Grand Canyon ,moesten kloven door en dit alles om de Pinnacles te bereiken, het dalen daarentegen was zeker en vast geen cadeau voor de knieën. Dan begon het nog te regenen ook, een lekker warme jacuzzi kon ons terug op temperatuur brengen.

11oktober 2012

Al meer dan 1 week onderweg, en het lijkt pas gisteren dat we gestart zijn aan deze prachtige reis.
Grijs, grijs, grijs, vertrokken met regen, als dit maar opklaart was onze leuze van vandaag.
En ja, 160 km verder aangekomen in Port Fairy stralend weer! Wandeling gemaakt op het Griffith's eiland, langs de oceaan, met zijn turkoois kleurig water, en zijn metershoge golven. Genieten van de eerste tot de laatste moment.
We maakten nog een wandeling langs de haven, het is hier het "Zoute"van Australië, optrekjes van 1,5 miljoen, we deden onmiddellijk een bod!
Morgen weer een nieuwe dag langs de Great Ocean Road. Een nieuw avontuur tegemoet
Vele groetjes aan de tegenvoeters

Anne en Pascale

Geplaatst door Australie2012 11:38 Gearchiveerd in Australië Reacties (4)

(Berichten 6 - 10 uit 15) « Pagina 1 [2] 3 »